Els Pastorets de Molins de Rei

  • Dissabte 15/01/22
  • 18:00 h
  • Teatre de la Joventut Catòlica (LA PENI)
    Plaça Mercè Rodoreda, 1, Molins de Rei

La representació està dividida en dos actes, el primer consta de 9 escenes: L’ Infern. Garrofa i Pallanga. Façana del Temple. El Temple. La casa dels esposos Josep i Maria. El bosc de l’amagatall. Casament d’en Garrofa. La soledat d’en Jessè. Anunciació a Maria.

El segon acte són 12 escenes: El somni de Raquel. Les temptacions a Jessè. El taller de Sant Josep. Garrofa: alcalde. La bèstia. En Garrofa surt de la caldera. Les botes. Cercant hostatge. Anunciació als pastors. Camí de Betlem. Desfeta a Satanàs. El portal de Betlem.

En el repartiment d’aquesta obra intervenen actualment més de 60 actors i actrius de totes les edats, essent 20 els personatges principals de les escenes.

La música és interpretada en directe per 5 músics (violí, flauta, clarinet, contrabaix  i piano) amb la direcció i arranjaments del prestigiós músic i compositor Joan Munné.

Els cants estan interpretats per un tenor,  dos sopranos  i cors.

En la part tècnica hi participen grups de les següents categories: escenografia, vestuari, maquillatge, caracterització, il·luminació, utillatge,  regidoria, efectes especials (de llum, foc i fum), maquinistes, tramoia, direcció coreogràfica  i direcció de danses. Hi intervenen més de 30 persones.

 

El Pastorets de la Vila de Molins de Rei aporten diverses particularitats:

En primer lloc hem de fer esment que Molins de Rei és una de les tres úniques poblacions a Catalunya en que es representa aquest text d’en Frederic Soler i Hubert  “Pitarra”. En segon lloc el personatge principal, “Satanàs”, va ser interpretat fa uns anys, per primer cop a Catalunya, per una dona. Des de llavors, s'intenta que dones actrius facin altres papers que a l'obra serien masculins (Sant Miquel, Llucifer, Avías,...) Un altre fet és que, els personatges de l’obra acostumen a encabir crítiques socials, sobretot de l’àmbit de la vila, per crear situacions hilarants. Des de fa bastants anys s’organitza un concurs de cuplets dirigit a tothom de la vila que hi vulgui participar. Són de temàtica lliure i l’únic requisit és que la mètrica de la lletra encaixi en una coda específica de la música de l’obra. Els tres millors cuplets presentats es canten en l’escena del Casament d’en Garrofa. També, el dia de l’última representació de la temporada, s’obsequia amb unes plaques de record a dos dels actors o actrius més veterans de la història dels Pastorets en virtut a la seva trajectòria i suport.

Més informació

Organitza: Joventut Catòlica de Molins de Rei (LA PENI)

Federació: Coordinadora de Pastorets de Catalunya

C./ de la Riera, 110
08310 Mataró
info@pastoretsdecatalunya.cat
www.pastoretsdecatalunya.cat